Много бизнес лидери са и родители, които ежедневно балансират между работата, семейните

...
Много бизнес лидери са и родители, които ежедневно балансират между работата, семейните
Коментари Харесай

15 съвета за изграждане на лидерски умения у децата

Много бизнес водачи са и родители, които ежедневно балансират сред работата, фамилните вечери и игрите. По пътя, част от тях осъзнават какво влияние имат върху младите мозъци. Днешните деца са утрешните водачи, изключително тези, чиито родители също са такива, в случай че са възпитани да последват образеца им, написа Мениджър Нюз.

Понякога лидерските умения са вродени, само че въпреки всичко, до момента в който порастват, децата могат да научат значими уроци, които по-късно да повлияят на живота им като възрастни. Правилните думи в верните моменти са от решаващо значение.

Ето и 15 положителни съвета, които ще ви оказват помощ да изградите уменията на дребните бъдещи водачи в живота си. 

1. Бъдете добър образец за подражателство.

Като лидер, би трябвало да разбирате какъв брой е значим за екипа положителният образец. Това се отнася с даже по-голяма мощ за ролята на родител. Демонстрирайки на децата умеенето да балансирате сред работата и фамилията, ще ги научите да бъдат виновни и положителни водачи.

2. Поощрявайте екипната работа.

Опитайте овреме да научите какви са ползите на децата ви и окуражавайте присъединяване им в екипни занимания. Независимо дали става въпрос за спорт или учебна музикална група, екипната работа учи по-малките на значими уроци.

3. Придайте изключително значение на постоянството.

Най-добрите водачи се научават да се оправят с грешките също толкоз елегантно, колкото и с триумфите. Важно е да изложите децата на разочарования, вместо да ги предпазвате с години от тях. Децата би трябвало да се научат да претърпяват загубите и да не престават напред, когато другият тим завоюва или някой различен бъде определен за отговорник на класа, да вземем за пример.

4. Изграждайте дипломатически умения. 

Всеки добър водач познава изкуството на компромисите. Вместо да отвръщате на молбите на децата си с твърдо „ да ” или „ не ”, направете им оферта и им позволете и те да ви създадат такава и да се аргументират. Научете ги да договарят и да не дават нищо, без да желаят нещо в подмяна.

5. Гладки умения за взимане на решения.

Децата би трябвало допустимо най-рано да се научават да вземат верни решения. Тъй като от време на време се объркват от прекомерно многото разновидности, те би трябвало да се научат да свеждат това обилие до 2-3 благоприятни условия, сред които най-после да решат. Научете децата си да претеглят плюсовете и минусите на всяка опция, с цел да могат да вземат допустимо най-информираното решение. Така те постоянно ще вършат най-хубавия избор.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР